Posted by : SAFKA Wednesday, August 23, 2017

Mustan nauhan päivää vietetään Tampereen
Lenin-museossa 23.08.2017 klo 11:00-18:00.
Kansainvälistä Mustan nauhan päivää vietetään tänään keskiviikkona 23. elokuuta 2017. Tänä päivänä 78 vuotta sitten Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa allekirjoittivat Moskovassa ns. Molotov-Ribbentrop-sopimuksen, jonka lisäpöytäkirjassa Romania, Puola, Liettua, Latvia, Viro ja Suomi annettiin Stalinin teuraaksi. On hämmentävää, että Suomen antifasistinen komitea ja Lenin-museo Tampereella ovat olleet ainoat tahot Suomessa, jotka ovat muistaneet tätä päivää.

Pelkästään vuosina 1937–1938 Stalinin vainoissa menehtyi noin 11 000 suomalaistaustaista henkilöä, lähinnä Karjalan ja Pietarin alueilla. Stalinin suurin terroriteko oli kuitenkin hyökkäys Suomeen 30. marraskuuta 1939 ja sitä seurannut Talvisota — sota, joka on vastaavasti Suomen suurin yksittäinen sankariteko. Neuvostoliitto vaikeni teloituksista, mutta vielä huolestuneempia olemme nyt siitä, että Putinin Venäjä ei vain kiellä tai vaikene hyökkäyssodastaan ja sitä seuranneista hirmuteoista, vaan syyttää niistä Suomea.

Suomi on valtiona valinnut vaikenemisen Neuvostoliitton hirmuteoista. Valtiojohtomme on ollut suomettuneisuudessaan johdonmukainen ja päättäväinen. Tämä on ollut Suomen sodan jälkeinen ulkopoliittinen linja lähes kaikkien presidenttiemme aikana — niin Kekkosen ja Koiviston kuin Halosen ja Niinistönkin kausina. Presidentti Ahtisaaren aikana nähtiin lyhyt orastava suojasää.

Suomalaisilla on tieto kokemastaan vääryydestä, mutta sitä ei haluta muistaa, selvittää naapurimaan kanssa ja löytää yhteistä käsitystä yli 70 vuotta vanhoihin tapahtumiin. Siksi ne seuraavat mukanamme. Me suomalaiset olemme jälleen valitsemassa itsellemme presidenttiä seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Kun aika on epävakaa ja vaikeasti ennustettava, kehotan valintaanne langettaessanne luottamaan ehdokkaan toiminnassa näyttäytyviin arvoihin.

Me emme väsy muistamasta ja muistuttamasta!


Suomen antifasistinen komitea toistaa vuonna 2012 tekemänsä esityksen Mustan nauhan päivän nimeämisestä viralliseksi liputuspäiväksi. Teemme samalle uuden esityksen, että virallisissa yhteyksissä alamme käyttämään nimitystä Hitler-Stalin-sopimus. Toisen maailmansodan aloittaneista diktaattoreistahan Stalin oli allekirjoitustilaisuudessa läsnä, ja ilman Hitlerin hyväksyntää sopimusta ei olisi allekirjoitettu.

Suomen antifasistinen komitea on rekisteröity yhdistys, joka on perustettu elokuussa 2011. Yhdistyksen jäsenistö edustaa laajaa kirjoa suomalaisen yhteiskunnan puolustajia, vieraan väkivallan ja sen uhan torjujia. Sanoudumme selkeästi irti kaikesta väkivallasta ja yllytyksestä siihen. Toimintamme perustuu yleismaailmallisiin, humaaneihin arvoihin ja väkivallattoman antifasismin parhaimpiin perinteisiin Euroopassa ja muualla maailmassa.

Totalitarismin uhreja muistaen, päätään kumartaen

Antti-Pekka Mustonen
puheenjohtaja

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Tags

Antifa Antifascism Antifašism Antifasismi Antisemitism Antisemitismi Black Ribbon Day Boikott Bolshevism Bolshevismi Caucasus Chechnya Children Communism Crimea Dagestan Democracy Demokrati Demokratia Eesti Elections Eurooppa Europe Fascism Fašism Fasismi Finland Folkmord Free Speech FSB Genocide Georgia Hague Hate Speech Helsinki Historia History Hitler Holodomor Homofobia Homophobia Human Rights ICC Ihmisoikeudet Independence Itsenäisyys Journalism Journalismi Justice Kansanmurha Kaukasia Kavkaz Center Kirkko Kommunismi Krig Krigsförbrytelse Ksenofobia Laki Lapset Mannerheim Media Mustan nauhan päivä Muukalaisviha Natsism Natsismi Nazism Neuvostoliitto Perustuslaki Propaganda Putin Racism Rasismi Russia Russofobia Russophobia Ryssland SAFKA Sananvapaus Security Självständighet Soome Sota Sotarikokset Sotasyyllisyys Soviet Union Sovjetunion Stalin Stalinism Stalinismi Suomi Syria Syyria Talvisota Tampere Tartu Terrorism Terrorismi Totalitarianism Totalitarism Totalitarismi Tshetshenia Turvallisuus Ukraina Ukraine Uskonto USSR V Day Vaalit Världskrig Venäjä Vihapuhe Viro Voitonpäivä War War Crimes War Guilt WWII Xenophobia Антисемитизм Антифашизм Безопасность Бойкот ВОВ Военные преступления Война Выборы Геноцид Голодомор Гомофобия Демократия Демократія День Победы Дети Европа Європа История Коммунизм Комунізм Конституция Ксенофобия Нацизм Независимость ПЖиВ Права человека Пропаганда Путин Радянський Союз Расизм Росія Россия Русофобия Свобода слова Советский Союз СРСР СССР Сталин Сталинизм Сталінізм Тампере Тоталитаризм Тоталітаризм Трибунал Украина Україна Фашизм Финляндия ФСБ Хельсинки Чечня Эстония
Powered by Blogger.

Copyright © SAFKA | Metrominimalist | Powered by Blogger | Designed by Johanes Djogan