Posted by : SAFKA Tuesday, August 23, 2016

Suomen antifasistisen komitean hallitus (vasemmalta): Mikael Storsjö (sihteeri),
Antti-Pekka Mustonen (puheenjohtaja), Kerkko Paananen (varapuheenjohtaja)

Hyvät vapauden ja kansanvallan ystävät!

Tänään, 23. elokuuta 2016, kansainvälisenä mustan nauhan päivänä, Suomen antifasistinen komitea juhlistaa viisivuotista taivaltaan. Suomen antifasistinen komitea on rekisteröity yhdistys, joka on perustettu elokuussa 2011. Yhdistyksen jäsenistö edustaa suomalaisen yhteiskunnan laajaa kirjoa. Toimintamme perustuu yleismaailmallisiin, humaaneihin arvoihin ja väkivallattoman antifasismin parhaimpiin perinteisiin.

Mustan nauhan päivää on maailmalla muistettu vuosittain monin tavoin, kun taas Suomessa se on vaiettu. Suomen antifasistinen komitea on pitkään ollut ainoa taho Suomessa, joka on muistuttanut 23. elokuuta vuonna 1939 allekirjoitetusta Stalinin ja Hitlerin välisestä niin sanotusta Molotovin-Ribbentropin sopimuksesta. Tänä päivänä hiljennytään muistamaan kommunismin ja natsismin kymmeniä miljoonia uhreja.

Miksi tätä päivää sitten pitää muistaa myös ja erityisesti Suomessa? Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan sopimus Euroopan etupiirijaosta johti Talvisotaan, mikä oli Stalinin suurin rikos suomalaista yhteiskuntaa ja kansakuntamme vapautta vastaan. Stalinin rikollinen sota vaati kymmeniä tuhansia ihmisuhreja ja ajoi sadat tuhannet kodeistaan. Totalitaristinen hyökkääjä halusi tuolloin vallata koko maamme.

Suomen antifasistinen komitea on esittänyt jo useamman vuoden ajan, että Suomen hallitus tunnustaisi Mustan nauhan päivän ja hyväksyisi sen virallisten muistopäivien joukkoon liputuspäivänä. Kiitämme Tampereen Lenin-museota siitä, että se muistaa päivää opastetulla kierroksella. Esitämme samalla, että museo nimetään uudelleen Baltian maiden tavoin totalitarismin uhrien museoksi.

Tässä yhteydessä haluan onnitella Viron tasavaltaa ja sen kansaa itsenäisyyden palauttamisen 25-vuotisjuhlapäivästä, jota vietettiin 20. elokuuta. 25 vuotta sitten oikeus ja väkivallaton vastarinta mursi totalitarismin ikeen. Tänään Viro on vapaa länsimainen demokratia, EU:n, Naton, OECD:n ja Maailman kauppajärjestön täysivaltainen jäsen. Vapaa Viro on aina tukenut myös Suomen vapautta.

Suomen antifasistinen komitea on pitkään muistuttanut, että Neuvostoliitto toisen maailmansodan voittajavaltiona ei ole edelleenkään kantanut vastuutaan sotarikoksista, joihin se syyllistyi miehittämässään Euroopassa. Nyky-Venäjällä sotarikollisia kunnioitetaan edelleen suurina sankareina. Nyt on viimeinen mahdollisuus saattaa ensimmäinen Neuvostoliiton sotarikollinen tuomiolle.

Haluan myös muistuttaa Suomen antifasistisen komitean julistamasta "sodasta terrorismia vastaan". Olen valtuuttanut tiedusteluosasto SAFKA-T:n tutkimaan suomalaisten mahdollisia yhteyksiä Venäjän harjoittamaan terrorismiin Ukrainaa vastaan. Yhdistyksemme haluaa näin tukea suomalaisten ja ukrainalaisten viranomaisten toimia terrorismia vastaan. Tue tutkimustyötämme ja kerro vihjeesi meille!

Suomen antifasistisen komitean tarkoitus on paljastaa Suomessa toimivat totalitarismin kannattajat sekä heidän toimintansa tavoitteet, yhteydet ja rahoitus. Totalitarismin voimat on torjuttava, ja niiden toiminta on kriminalisoitava. Suomalaisen yhteiskunnan on voitava puolustautua vierasta vääryyttä ja väkivaltaa vastaan. Kansanvalta, ihmisoikeudet ja sanavapaus tarvitsevat ja ansaitsevat puolustajansa.

Kiitän kaikkia Suomen antifasistisen komitean perustajajäseniä, jäseniä, tukijoita ja viranomaistahoja yhteisistä viidestä vuodesta.

Antti-Pekka Mustonen
puheenjohtaja

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Tags

Antifa Antifascism Antifašism Antifasismi Antisemitism Antisemitismi Black Ribbon Day Boikott Bolshevism Bolshevismi Caucasus Chechnya Children Communism Crimea Dagestan Democracy Demokrati Demokratia Eesti Elections Eurooppa Europe Fascism Fašism Fasismi Finland Folkmord Free Speech FSB Genocide Georgia Hague Hate Speech Helsinki Historia History Hitler Holodomor Homofobia Homophobia Human Rights ICC Ihmisoikeudet Independence Itsenäisyys Journalism Journalismi Justice Kansanmurha Kaukasia Kavkaz Center Kirkko Kommunismi Krig Krigsförbrytelse Ksenofobia Laki Lapset Mannerheim Media Mustan nauhan päivä Muukalaisviha Natsism Natsismi Nazism Neuvostoliitto Perustuslaki Propaganda Putin Racism Rasismi Russia Russofobia Russophobia Ryssland SAFKA Sananvapaus Security Självständighet Soome Sota Sotarikokset Sotasyyllisyys Soviet Union Sovjetunion Stalin Stalinism Stalinismi Suomi Syria Syyria Talvisota Tampere Tartu Terrorism Terrorismi Totalitarianism Totalitarism Totalitarismi Tshetshenia Turvallisuus Ukraina Ukraine Uskonto USSR V Day Vaalit Världskrig Venäjä Vihapuhe Viro Voitonpäivä War War Crimes War Guilt WWII Xenophobia Антисемитизм Антифашизм Безопасность Бойкот ВОВ Военные преступления Война Выборы Геноцид Голодомор Гомофобия Демократия Демократія День Победы Дети Европа Європа История Коммунизм Комунізм Конституция Ксенофобия Нацизм Независимость ПЖиВ Права человека Пропаганда Путин Радянський Союз Расизм Росія Россия Русофобия Свобода слова Советский Союз СРСР СССР Сталин Сталинизм Сталінізм Тампере Тоталитаризм Тоталітаризм Трибунал Украина Україна Фашизм Финляндия ФСБ Хельсинки Чечня Эстония
Powered by Blogger.

Copyright © SAFKA | Metrominimalist | Powered by Blogger | Designed by Johanes Djogan