Posted by : SAFKA Wednesday, April 20, 2016

Suomen antifasistisen komitean tiedusteluosasto (SAFKA-T) on tutkinut ruplarahoitteisessa vihasivusto MV-lehdessä nimimerkin "T9" takaa valheita levittävän avustajan kirjoituksia. Haastattelemiemme asiantuntijoiden yhtenäinen päätelmä on, että nimimerkki "T9" on "Venäjän trolliarmeijan" aktiivi Juha Molari. Ensimmäisenä "T9:n" identiteetin paljasti Venäjän informaatiovaikuttamista seuraava Verkkomeedio.

Pohjan suomalaisen seurakunnan entinen kirkkoherra muistetaan myös Venäjän valtion palveluksessa olevan riidankylväjä Johan Bäckmanin juoksupoikana, Kremlin propagandakanava Russia Todayn (RT) ja Venäjän Kauppatie -lehden avustajana, Iranin Helsingin suurlähetystön lehdistöavustajana sekä näytelmäkirjailija Jussi Parviaisen väliaikaisena kämppäkaverina. Kirkkoherran virasta ja evankelis-luterilaisesta kirkosta Molari erosi ovet paukkuen.

Nimimerkki "T9:n" kirjoitusten aihepiiri on hyvin samankaltainen kuin Molarin verkkopäiväkirjassa: Nato-kiimaiset everstit ja russofobiset "presstituutit" käyvät infosotaa yhdessä rintamassa ISIS-jihadistien kanssa kristillisiä perhearvoja puolustavaa messiaanista Venäjänmaata vastaan. Vihakirjoitusten kohteet, sanakäänteet ja kuva-aineisto ovat yhteneväisiä Molarin verkkopäiväkirjan sisällön kanssa. Hän myös mielellään julkaisee "T9:n" kirjoituksia sosiaalisessa mediassa.

MV-lehden avustajana tämä kiihkomielinen putinisti panettelee sananvapautta, ihmisoikeuksia ja kansanvaltaa puolustavia suomalaisia. Nimimerkki "T9:n" jatkuvan parjauksen kohteeksi ovat joutuneet muun muassa Jessikka Aro, Heidi Hautala, Saara Jantunen, James Mashiri, Sofi Oksanen, Kerkko Paananen, Janne Riiheläinen, Torsti Sirén ja Mikael Storsjö. Runsaan kuukauden aikana Molari on kirjoittanut MV-lehteen yli 100 tulikiven katkuista vihakirjoitusta, tavallisesti monta juttua päivässä.

Molarin lisäksi MV-lehden vakituiseen avustajakuntaan kuuluu muun muassa turkulainen äärioikeistolainen poliitikko Olavi Mäenpää. Aiemmin Molari on esiintynyt Venäjän imperialistista sotapolitiikkaa kannattavan viharyhmän jäsenenä ja on kutsunut itseään "antifasistiksi". Viharyhmä tekee läheistä yhteistyötä Venäjä-mielisten ja -rahoitteisten äärioikeistolaisten ja muukalaisvastaisten ryhmittymien kanssa ja värvää Suomesta terroristeja Venäjän hyökkäyssotaan vapaudestaan kamppailevaa Ukrainaa vastaan.

Suomen poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen kannanotossa todetaan, että MV-lehti "ruokkii ennakkoluuloja, vihaa ja pelkoa suomalaisessa yhteiskunnassa". Järjestöjen mukaan MV-lehti "sallii rasistisen uhkailun, väärinkäyttää sananvapautta ja rikkoo yhteiskuntarauhaa" ja "lietsoo vihaa vähemmistöjä, pakolaisia ja yhteiskunnan vähäosaisia kohtaan". Poliisi tutkii parhaillaan MV-lehden ja sen omistajan Ilja Janitskinin toimintaa.

Ennen kuin Molari erosi evankelis-luterilaisesta kirkosta Espoon tuomiokapituli oli pidättänyt hänet virantoimituksesta hänen sivustollaan levittämänsä vihapuheen vuoksi. Tuomiokapituli katsoi Molarin käyttäneen epäasiallista ja vihamielistä kieltä, joka oli uhkaavaa ja kohteitaan ilman perustetta kielteisesti leimaavaa. Kun Molarin verkkopäiväkirjalla oli lukijoita vain muutama kymmenen, nyt hänen vimmaisella vihapuheellaan on MV-lehdessä useiden tuhansien lukijoiden hyväuskoinen yleisö.

Verkkopäiväkirjassaan Molari kertoi, että voidakseen "keskittyä kristilliseen pääsiäiseen" hän sulki myös Facebookin kahden viikon ajaksi. Pääsiäistä edeltävän kahden viikon aikana hän kuitenkin julkaisi nimimerkki "T9:n" suojissa MV-lehdessä kaikkiaan 33 vihantäytteistä artikkelia ja itse pääsiäisen aikana 9 vihakirjoitusta. Pitkäperjantain hän omisti ilkkuakseen paavi Franciscukselle, joka oli katolisen kirkon perinteitä kunnioittaen osoittanut myötätuntoaan pakolaisia kohtaan.

SAFKA-T:n tietojen mukaan Suomen kansankirkkojen johtoa MV-lehdessä mustamaalaava Molari on samaan aikaan anonut Helsingin hiippakunnalta pappisviran palauttamista. Verkkopäiväkirjassaan Molari hurskastelee "papillisesta perspektiivistä", mutta MV-lehden jutuissaan hän uhkuu ikuista inhoaan sekä Suomen evankelis-luterilaista että ortodoksista kirkkoa, niiden oppeja ja yhteiskunnallista roolia kohtaan. Osansa Molarin halveksunnasta saavat myös monet muut uskontokunnat.

MV-lehti on Juha Molarille luonnollinen julkaisualusta: sivusto on hänen laillaan keskittynyt tietojen vääristelyyn, valehteluun ja kunniallisten kansalaisten parjaamiseen. Pappisviran haltijalta sen sijaan edellytetään sitoutumista kristilliseen elämäntapaan ja pyrkimystä toteuttaa lähimmäisenrakkauden ihannetta sekä virassaan että yksityiselämässään. Suomen antifasistisen komitean mielestä kokopäivätyötä vihasivuston avustajana ei voi sovittaa yhteen pappisviran kanssa.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Tags

Antifa Antifascism Antifašism Antifasismi Antisemitism Antisemitismi Black Ribbon Day Boikott Bolshevism Bolshevismi Caucasus Chechnya Children Communism Crimea Dagestan Democracy Demokrati Demokratia Eesti Elections Eurooppa Europe Fascism Fašism Fasismi Finland Folkmord Free Speech FSB Genocide Georgia Hague Hate Speech Helsinki Historia History Hitler Holodomor Homofobia Homophobia Human Rights ICC Ihmisoikeudet Independence Itsenäisyys Journalism Journalismi Justice Kansanmurha Kaukasia Kavkaz Center Kirkko Kommunismi Krig Krigsförbrytelse Ksenofobia Laki Lapset Mannerheim Media Mustan nauhan päivä Muukalaisviha Natsism Natsismi Nazism Neuvostoliitto Perustuslaki Propaganda Putin Racism Rasismi Russia Russofobia Russophobia Ryssland SAFKA Sananvapaus Security Självständighet Soome Sota Sotarikokset Sotasyyllisyys Soviet Union Sovjetunion Stalin Stalinism Stalinismi Suomi Syria Syyria Talvisota Tampere Tartu Terrorism Terrorismi Totalitarianism Totalitarism Totalitarismi Tshetshenia Turvallisuus Ukraina Ukraine Uskonto USSR V Day Vaalit Världskrig Venäjä Vihapuhe Viro Voitonpäivä War War Crimes War Guilt WWII Xenophobia Антисемитизм Антифашизм Безопасность Бойкот ВОВ Военные преступления Война Выборы Геноцид Голодомор Гомофобия Демократия Демократія День Победы Дети Европа Європа История Коммунизм Комунізм Конституция Ксенофобия Нацизм Независимость ПЖиВ Права человека Пропаганда Путин Радянський Союз Расизм Росія Россия Русофобия Свобода слова Советский Союз СРСР СССР Сталин Сталинизм Сталінізм Тампере Тоталитаризм Тоталітаризм Трибунал Украина Україна Фашизм Финляндия ФСБ Хельсинки Чечня Эстония
Powered by Blogger.

Copyright © SAFKA | Metrominimalist | Powered by Blogger | Designed by Johanes Djogan