Posted by : SAFKA Sunday, February 24, 2013

Igor Obrosov: Stalinismin johtajat
Antifasismin mainetta häpäisevä ja provokaattori Johan Bäckmanin johtama viharyhmä levittää antisemitismin ja punafasismin katkua. Suomen antifasistisen komitean tiedusteluosasto on saanut haltuunsa materiaalia, joka näyttää olevan Bäckmanin viharyhmän sisäistä kirjeenvaihtoa.

Materiaali lähetettiin peiteosoitteesta usean Venäjän nykyregiimin suomalaisen kriitikon sekä Venäjän Suomen suurlähetystön sähköpostiosoitteisiin. Suomen antifasistisen komitean tiedusteluosaston mielestä on vahva syy olettaa, että peiteosoitteen takana on yksi viharyhmän jäsenistä, sielunpaimenen työnsä hyljännyt heittiö Juha Molari.

Materiaali sisältää viharyhmän keskustelua Iltalehden Bäckmanille lähettämistä kysymyksistä koskien Stalinin roolia historiassa.

Keskustelusta käy ilmi, että viharyhmän useimmat jäsenet kiistävät Stalinin hirmuteot sanakääntein, jotka ovat samankaltaisia kuin holokaustin kiistäjien väitteet. Yksi viharyhmän ahkerimmista jäsenistä, porilainen kunnallispoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperä, toistaa keskustelussa avoimesti antisemitistisiä väitteitä.

Molari ja asianajaja Jon Hellevig sen sijaan pitävät Stalinin ja Hitlerin rikoksia yhtälailla kauhistuttavina. Heidän tosiasiallisena huolenaan tuntuu kuitenkin olevan ainoastaan Vladimir Putinin maine. Hellevig kustansi Bäckmanin parjaavan teoksen Saatana saapuu Helsinkiin.

Bäckmanin vastaukset Iltalehden kysymyksiin on ilmiselvästi tarkoitettu provosoimaan ja maksimoimaan tämän patologisen valehtelijan saamaa julkisuutta.

Bäckman aloittaa toteamalla, että "Stalinia ja Neuvostoliittoa pitää puolustaa kaikissa tilanteissa". Hän kiistää Stalinin olleen vastuussa miljoonia uhreja vaatineesta valtioterrorista, Katynin joukkomurhasta tai hyökkäyssodasta Suomea vastaan.

Bäckmanin mukaan "Stalin oli hyvin ystävällinen ja herttainen". Stalinin hallinnossa "mikään ei mennyt vikaan", vaan "kaikki meni niin kuin piti". Putin oli oikeassa, kun hän sanoi, että "Neuvostoliiton hajoaminen oli vuosisadan geopoliittinen katastrofi", Bäckman toteaa.

Hildén-Järvenperä kiistää Stalinin hirmuteot viittaamalla Huijareiden ja Varkaiden Puolueen kansanedustajan Jevgeni Fjodorovin ja Bäckmanin läheisen yhteistyökumppanin, pietarilaisen konspirologin Nikolai Starikovin puheisiin ja kirjoituksiin.

Hildén-Järvenperä hylkää Molarin juristiystävän tuomitsevan kommentin Bäckmanin vastauksiin väittämällä, että Venäjällä oikeuslaitoksessa, erityisesti korkeassa virassa, työskentelevät "eivät useimmiten edes ole venäläisiä".

Hildén-Järvenperän mukaan "Trotski kumppaneineen järjestivät terrorin ja venäläisten kansanmurhan", kun taas "Stalin taisteli sionismia vastaan". Hänen mielestään "Trotski oli MI6:n ja pankkiirien projekti Venäjän tuhoamiseksi", ja Neuvostoliiton hajoaminen oli "rotschildien ja kumppanien" voitto.

Hildén-Järvenperän mielestä sionismi on juutalaisvastaista ja kehottaa lukemaan "kuuluisan juutalaisen" Israel Shamirin kirjoituksia aiheesta. Shamiria on syytetty antisemitismistä ja holokaustin kiistämisestä.

Kritisoidessaan viharyhmän jäsenten ylistäviä ja ihailevia lausuntoja Stalinista Jon Hellevig näyttää oivaltavan, mistä asiassa on kyse: "Varmaan uusnatsit samalla tavalla kirjoittavat ihailevasti Hitleristä".

Sama viharyhmä julkaisi aiemmin Simon Wiesenthal -keskuksen Jerusalemin toimiston johtajan Efraim Zuroffin kirjan suomeksi ja on venäläisen senaattorin, Venäjänkielisten juutalaisten maailmankongressin puheenjohtajan Boris Spiegelin johtaman Maailma ilman natsismia -järjestön perustajajäsen.

Hellevig pahoittelee, että Putinin tukijana pidetyn Bäckmanin ihailevat puheet Stalinista "pilaavat Putinin kuvaa Suomessa" ja "tahraavat kaikkien niiden mainetta, jotka puolustavat Putinia". Hänen mukaansa Stalinin vetäminen yleiseen keskusteluun on "propagandistien juoni tahrata Putinin mainetta ja leimata kaikki Putinin kannattajat samanlaisiksi mielipuoliksi".

Molari nimittää Bäckmanin vastauksia "hullun horinoiksi" (ven. bred sumasshedshego). "En voi liittyä ilolla […] safcistis-stalinistiseen viherpesuun", hän lausuu. Molarin mielestä "safcistisen harrastekerhon" jäsenten stalinistisilla puolustuspuheilla "ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien, historiantutkimuksen ja antifasismin kanssa".

Hildén-Järvenperä hyökkää Molaria vastaan sanomalla, että tämä on samalla linjalla kuin Venäjän "värivallankumoukselliset”, joiden takana ovat "rotschildit ja maailman finanssioligarkia". Hildén-Järvenperän mielestä Molari on venäjänjuutalaisten televisiotoimittajien Nikolai Svanidzen ja Vladimir Posnerin leirissä. Molari levittää Svanidzen, trotskistien ja Göbbelsin propagandaa, hän syyttää.

Bäckman väittää Molarin tehneen "täydellisen takinkäännöksen" ja kehottaa tätä liittymään "Antti-Pekka Mustosen antifasistiseen komiteaan", koska "siellähän on tätä kiihkeää Stalinin vastaisuutta". Lopulta Hildén-Järvenperä haukkuu Molaria, venäläisen naisen aviomiestä ja kahden venäjänkielisen lapsen isää, "russofobiksi".

Nämä hyökkäykset ehkä saivat Molarin suuttumaan siinä määrin, että hän päätti vuotaa ryhmän sisäisen sähköpostikeskustelun julkisuuteen huolimatta sekä Bäckmanin että Pohjois-Korean diktatuuria ihailevan Tommi Lievemaan nimenomaisista muistutuksista, että keskustelu ei ollut tarkoitettu julkiseen levitykseen.

"Olen saanut yllättävää tietoa Bäckmanin toiminnasta tämän keskustelun ohessa", Molari kertoo. "Minun […] elämäni on enemmän sidottu Venäjän etuun kuin Bäckmanin; myös perheeni on Venäjän kansalaisia, kun Bäckmanilla ei ole mitään todellista sidettä Venäjään, vaan ainoastaan demonstraatio", Molari kirjoittaa ilmeisen suuttuneena.

Materiaali lähetettiin samalla päivämäärällä kuin ryhmän sähköpostikeskustelun viimeinen päiväys. Viestin otsikko ja viestikenttä sisältävät vain kolme vironkielistä sanaa ja niistäkin yksi on kieliopillisesti väärässä muodossa.

Viestin pdf-muotoisten liitetiedostojen ominaisuuksista käy ilmi, että tiedostojen tekijä on "Juha Molari", ja että tiedostot on tehty samalla ohjelmalla, mitä Molari on aiemminkin käyttänyt pdf-tiedostojen luomiseen.

Sähköpostiketjussa keskusteltiin Stalinin roolista, mistä Molari omassa blogissaan kertoo kirjoittavansa pian lisää. Viestin vastaanottajat olivat ryhmä suomalaisia toimittajia ja kansalaisaktivisteja, joita Molari on itse pitänyt "russofobeina", mutta yllättäen myös Venäjän suurlähetystö, jonka toimien oikeuteen Molarilla on sokea usko.

Nämä tekijät huomioon ottaen Suomen antifasistisen komitean tiedusteluosastolla on syytä olettaa, että Bäckmanin stalinistisen ja antisemitistisen viharyhmän luopio on Juha Molari.

{ 6 comments ... read them below or Comment }

 1. Aikamoisista surullisen hahmon ritareista tämä "Gruppa Finlandija" koostuu! Nyky-Suomesta löydetään lasten keskitysleirejä, mutta Isä Aurinkoista ei saa edes kritisoida ..... Vieläpä päätyvät järjenjuoksussaan siihen, että georgialaisen massamurhaajan arvosteleminen on "russofobiaa". Voi pyhä yksinkertaisuus!

  ReplyDelete
 2. Julkisuudesta takavasemmalle poistunut pappishylkiö Molarikin on jo vetänyt johtopäätöksensä. Viimeisimmässä blogissaan kirjoittaa: "Safkan tie on päättynyt minun osaltani, koska en voi hyväksyä sitä mielikuvien rakentelua, jota liian usein tuolla toistetaan sinänsä hyvien ja tärkein asioiden nimissä. En tarvitse sellaista harrastekerhoa." :)

  ReplyDelete
 3. Onpas melkoista viileää analyysiä ja argumentointia ollakseen viharyhmän *kritiikkiä*! Satutteko tuntemaan L.Tolstoin ajatusta "Ihmisen moraalin näkee hänen asennoitumisestaan sanaan"?
  Olen kääntänyt Novajalle talkoilla mutta Kerkon pyöriminen tällaisessa vouhotuksessa panee harkitsemaan jatkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomen antifasistinen komitea esittää kirjoituksessa huolensa siitä, että "antifasistien" nimellä toimivat provokaattorit levittävät totalitaristista propagandaa. Lainaukset ovat suoria siteerauksia ko. viharyhmän sisäisestä sähköpostikeskustelusta. Yhdistyksemme mielestä antifasismi ei ole "vouhotusta".

   Delete
 4. En oikein ymmärrä era51:n viestin sisältöä tai tarkoitusperää, mutta kertoohan vanha kansanviisaus että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

  Eihän tässä kirjoituksessa juuri lainkaan tuoda esille analyysiä, lähinnä vain julkaistaan muutamat pöyristyttävät sitaatit. Kirjoituksessa noudatetaan aika hyvin Tolstoin kehotusta: "Lyhyet ajatukset ovat siitä hyviä, että ne panevat lukijan itsensäkin ajattelemaan."

  ReplyDelete
 5. Evgenia Hildén-Järvenperä on tainnut saada ennakkoluulonsa herra A Hitleriltä. Jotenkin ihan sama kaikua noissa lausunnoissa.

  ReplyDelete

Tags

Antifa Antifascism Antifašism Antifasismi Antisemitism Antisemitismi Black Ribbon Day Boikott Bolshevism Bolshevismi Caucasus Chechnya Children Communism Crimea Dagestan Democracy Demokrati Demokratia Eesti Elections Eurooppa Europe Fascism Fašism Fasismi Finland Folkmord Free Speech FSB Genocide Georgia Hague Hate Speech Helsinki Historia History Hitler Holodomor Homofobia Homophobia Human Rights ICC Ihmisoikeudet Independence Itsenäisyys Journalism Journalismi Justice Kansanmurha Kaukasia Kavkaz Center Kirkko Kommunismi Krig Krigsförbrytelse Ksenofobia Laki Lapset Mannerheim Media Mustan nauhan päivä Muukalaisviha Natsism Natsismi Nazism Neuvostoliitto Perustuslaki Propaganda Putin Racism Rasismi Russia Russofobia Russophobia Ryssland SAFKA Sananvapaus Security Självständighet Soome Sota Sotarikokset Sotasyyllisyys Soviet Union Sovjetunion Stalin Stalinism Stalinismi Suomi Syria Syyria Talvisota Tampere Tartu Terrorism Terrorismi Totalitarianism Totalitarism Totalitarismi Tshetshenia Turvallisuus Ukraina Ukraine Uskonto USSR V Day Vaalit Världskrig Venäjä Vihapuhe Viro Voitonpäivä War War Crimes War Guilt WWII Xenophobia Антисемитизм Антифашизм Безопасность Бойкот ВОВ Военные преступления Война Выборы Геноцид Голодомор Гомофобия Демократия Демократія День Победы Дети Европа Європа История Коммунизм Комунізм Конституция Ксенофобия Нацизм Независимость ПЖиВ Права человека Пропаганда Путин Радянський Союз Расизм Росія Россия Русофобия Свобода слова Советский Союз СРСР СССР Сталин Сталинизм Сталінізм Тампере Тоталитаризм Тоталітаризм Трибунал Украина Україна Фашизм Финляндия ФСБ Хельсинки Чечня Эстония
Powered by Blogger.

Copyright © SAFKA | Metrominimalist | Powered by Blogger | Designed by Johanes Djogan