Posted by : SAFKA Wednesday, January 18, 2012

Venäjän ulkoministeriö on julkistanut raportin maailman ihmisoikeustilanteesta. Raportin peruslähtökohta on kaksinaismoralistinen: siinä kiinnitetään huomiota ihmisoikeustilanteeseen vain niissä maissa, joiden kanssa Venäjä hakee ongelmia.

Suomelle raportissa on omistettu monta sivua. Näyttää siltä, että Moskova pitää Suomea samanlaisena painostuksen kohteena ja "lähiulkomaana" kuin Baltian maat. Raportissa Suomea syytellään samanlaisin demagogisin ottein kuin Baltian maita.

Silmänlumeeksi raportti toistaa YK:n huomautuksia epäkohdista Suomen ihmisoikeustilanteessa, joiden korjaamiseksi velvollisuutemme onkin toimia. Tämä on kuitenkin vain veruke Suomeen kohdistuvalle tiedotusoperaatiolle, jossa hyökkäyskärjeksi on nostettu suomalais-venäläiset lastenhuoltokiistat.

Suomen "antifasistiseksi" komiteaksi itseään nimittävä viharyhmä on pitkään provosoinut lastenhuoltokiistoja ja käyttänyt niitä kampanjassaan Suomea vastaan. Ryhmän valheelliset väitteet ovat saaneet laajan levikin Venäjän valtiollisissa tiedotusvälineissä, joiden ylin päätoimittaja tunnetusti istuu Kremlissä.

"Antifasisteiksi" itseään kutsuvan ryhmittymän johtaja Johan Bäckman on raporttiin tukeutuen julistanut Suomen Euroopan pahimmaksi ihmisoikeuksien polkijaksi. Hänen ryhmänsä toiminta näyttäytyy nyt uudessa valossa. Herää kysymys, ovatko Venäjän viranomaiset ryhmän kyynisten kampanjoiden perässähiihtäjiä vai peräti aloitteentekijöitä.

Moskovan "ihmisoikeusraportti" ilmestyy sen jälkeen, kun sen juoksupojat ja asiamiehet ovat käyneet parjaus- ja pelottelukampanjaa ihmisoikeuksia puolustavia Venäjä-aktiiveja vastaan Suomessa. Tässä kampanjassa käytetyt keinot ovat tuttuja jo KGB:n ajoilta, eivätkä ne ainoastaan uhkaa yksittäisiä kansalaisaktivisteja, vaan asettavat haasteen koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja kommentoi Moskovan raporttia toteamalla, että Venäjä on nyt liittynyt niiden maiden joukkoon, jotka tunnustavat, että universaalit ihmisoikeudet eivät ole valtioiden sisäisiä asioita, ja että jokainen valtio on tilivelvollinen muille ihmisoikeuksien toteutumisesta.

Suomella on nyt mahdollisuus ottaa selkeäsanaisesti esille Venäjän valtavat ihmisoikeus- ja demokratiaongelmat: massiivinen vaalivilppi, poliittisen pluralismin ja oikeusvaltion puute, jatkuva valtioterrorismi, poliittisten vankien kasvava luku, vankileirien pöyristyttävät olot, systemaattinen kidutus ja poliisin mielivalta.

Suomen viranomaisten pitkä perinne varoa puhumasta asioista niiden oikeilla nimillä silloin, kun kyseessä on suuri itäinen naapurimme, ei lisää maamme turvallisuutta. Varovaisuus myös lähettää väärän viestin ihmisarvoisen elämän puolesta kamppaileville Venäjällä. Vaikuttaa siltä, että suomalainen kansalaismielipide on tajunnut viranomaisia paremmin, mikä merkitys on avoimuudella ja omanarvontunnolla kansainvälisissä suhteissa.

Toivomme Suomen hallitukselta itsenäisempää politiikkaa kysymyksessä, jolla on suora vaikutus Suomen ja koko Euroopan turvallisuuteen.

Helsinki, 18. tammikuuta 2012

Oksana Chelysheva
hallituksen jäsen

Olga Ignatieva-Vanhanen
hallituksen jäsen

Jukka Mallinen
kirjailija, kääntäjä

Antti-Pekka Mustonen
puheenjohtaja

Kerkko Paananen
puheenjohtaja

Ville Ropponen
toimittaja, tietokirjailija

Mikael Storsjö
hallituksen jäsen

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Tags

Antifa Antifascism Antifašism Antifasismi Antisemitism Antisemitismi Black Ribbon Day Boikott Bolshevism Bolshevismi Caucasus Chechnya Children Communism Crimea Dagestan Democracy Demokrati Demokratia Eesti Elections Eurooppa Europe Fascism Fašism Fasismi Finland Folkmord Free Speech FSB Genocide Georgia Hague Hate Speech Helsinki Historia History Hitler Holodomor Homofobia Homophobia Human Rights ICC Ihmisoikeudet Independence Itsenäisyys Journalism Journalismi Justice Kansanmurha Kaukasia Kavkaz Center Kirkko Kommunismi Krig Krigsförbrytelse Ksenofobia Laki Lapset Mannerheim Media Mustan nauhan päivä Muukalaisviha Natsism Natsismi Nazism Neuvostoliitto Perustuslaki Propaganda Putin Racism Rasismi Russia Russofobia Russophobia Ryssland SAFKA Sananvapaus Security Självständighet Soome Sota Sotarikokset Sotasyyllisyys Soviet Union Sovjetunion Stalin Stalinism Stalinismi Suomi Syria Syyria Talvisota Tampere Tartu Terrorism Terrorismi Totalitarianism Totalitarism Totalitarismi Tshetshenia Turvallisuus Ukraina Ukraine Uskonto USSR V Day Vaalit Världskrig Venäjä Vihapuhe Viro Voitonpäivä War War Crimes War Guilt WWII Xenophobia Антисемитизм Антифашизм Безопасность Бойкот ВОВ Военные преступления Война Выборы Геноцид Голодомор Гомофобия Демократия Демократія День Победы Дети Европа Європа История Коммунизм Комунізм Конституция Ксенофобия Нацизм Независимость ПЖиВ Права человека Пропаганда Путин Радянський Союз Расизм Росія Россия Русофобия Свобода слова Советский Союз СРСР СССР Сталин Сталинизм Сталінізм Тампере Тоталитаризм Тоталітаризм Трибунал Украина Україна Фашизм Финляндия ФСБ Хельсинки Чечня Эстония
Powered by Blogger.

Copyright © SAFKA | Metrominimalist | Powered by Blogger | Designed by Johanes Djogan